Télikert – Szeged

Feladatunk egy alumínium vázszerkezetű, egyedi kivitelű télikert megépítése, melynek alapterülete és tetőformája is speciális. Az alábbiakban bővebben olvashat a télikertről.

A télikertet egy meglévő épülethez és kerítésfalhoz építettük. Teljes szélessége 7,7 méter, mélysége (fesztáv) a kiugró részen 4,04 m, a kisebbik részen 3,1 méter. A télikert első, homlokzati falán egy bejárati ajtó, oldalfalán teleszkópos tolóajtó került beépítésre. A télikert szellőzését a nyílászárókón túl az oldalfalon és tetőben elhelyezett - 2-2 db - résszellőzők biztosítják.

Több látványrajz és terv elkészítése után

Az alábbi mellett döntött Megbízónk:

Ltvny2

A télikertre az ügyfél alacsony parapetfalat igényelt, majd a gyártmánytervek elkészítése után tájékoztattuk a szükséges betonalap méreteiről.

Az oldalfalra két rétegű üvegszerkezet, a tetőszerkezetre 8 légkamrás polikarbonát került beépítésre. A képen a legyártott télikert tetőszerkezet látható:

SONY DSC

Az első szerelési ütemben a vázszerkezet felállítása, beállítása és rögzítése történt meg:

SONY DSC

Az ellenőrző nyílászáró, üveg és polikarbonát méretfelvétel után kb egy héttel a második szerelési ütemben beépítésre kerültek a nyílászárók, résszellőzők, üvegek és polikarbonátok, így a télikert átadásra került.

SONY DSC

A képeken a csomópont kialakítása, valamint a résszellőzők láthatók:

Nem érkezett még hozzászólás.